Loading

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ

Τοπικά Όρια Ταχύτητας

Το όριο ταχύτητας στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι 50 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη και στις κατοικημένες περιοχές, 80 χιλιόμετρα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και 100-120 σε αυτοκινητόδρομους. Πάντα πρέπει να τηρείτε τις αναγραφόμενες ταχύτητες στις πινακίδες που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου στον οποίο οδηγείτε. Το όριο ταχύτητας ελέγχεται σε πολλές περιοχές μέσω δορυφόρου και βιντεοκάμερας, οπότε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ζώνες Ασφαλείας

Προτείνουμε και συμβουλεύουμε όλους τους επιβάτες του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, να φοράνε ζώνες ασφαλείας. Τα παιδιά πρέπει να κάθονται σε παιδικά καθίσματα, τα οποία μπορείτε να ζητήσετε από το προσωπικό μας και να συγκρατούνται με ζώνες ασφαλείας. Παρόλη την τεχνολογική πρόοδο στην ασφάλεια των αυτοκινήτων και ιδιαίτερα με τη χρήση των αερόσακων, εξακολουθεί να κρίνεται απαραίτητη η χρήση των ζωνών ασφαλείας. Η Τροχαία διενεργεί αυστηρούς ελέγχους για τη χρήση ζωνών ασφαλείας και επιβάλει αντίστοιχα πρόστιμα καθώς και αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης.

Επιλέξτε το σωστό ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για τις διαδρομές σας

Όταν επιλέγετε την κατηγορία του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου από την AML car rental, να εξετάζετε τις φωτογραφίες και την περιγραφή τους, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες σας, την άνεση και την ασφάλειά σας. Βεβαιωθείτε πως θα ενοικιάσετε αυτό που θα έχει αρκετό χώρο για τις αποσκευές σας αλλά και για εσάς. Επιλέξτε μέσα από την τεράστια ποικιλία ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων που σας προσφέρει η AML car rental, για ένα πιο άνετο και ασφαλές ταξίδι.

Να γνωρίζετε τα σήματα της τροχαίας και πώς να διαβάζετε χάρτες

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να διαθέτει σήμερα ένα σπουδαίο οδικό δίκτυο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, τ’ οποίο επεκτείνεται συνεχώς. Οι περισσότερες πινακίδες είναι στα ελληνικά και αγγλικά ώστε να μπορούν να δώσουν τις σωστές οδηγίες. Σημαντικές διορθώσεις έχουν γίνει επίσης σε ότι αφορά την ποιότητα των δρόμων, τον φωτισμό, την ηλεκτρονική σήμανση καθώς επίσης και την κατασκευή σηράγγων. Η Auto Moto Lesvos παρέχει οδικούς χάρτες για τη δική σας ευκολία.

Χρήση Κινητού Τηλεφώνου

Η χρήση κινητού τηλεφώνου, κατά την οδήγηση, απαγορεύεται, ρητά ή έμμεσα, σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., καθώς έχει αποδειχθεί ότι πενταπλασιάζει τον κίνδυνο πρόκλησης θανατηφόρων ατυχημάτων.
Στην Ελλάδα, είναι αποδεκτή η χρήση εξοπλισμού ανοικτής ακρόασης ή εξοπλισμού (Bluetooth), που επιτρέπει την επικοινωνία, χωρίς τη χρήση των χεριών. Η εν κινήσει χρήση κινητού τηλεφώνου επιτρέπεται, μόνον όταν αυτό είναι τοποθετημένο, σε ειδική θέση, για ανοικτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται, με ακουστικό ασύρματης επικοινωνία. Απαγορεύεται η χρήση εξοπλισμού hands-free.

Τηλέφωνο Έκτακτης Ανάγκης

Σε όλη την Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα, ο αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης είναι το 112 (από κινητό τηλέφωνο) και μπορείτε να καλείτε δωρεάν όταν υπάρχει επείγουσα ανάγκη.

Συμβουλές για οικολογική οδήγηση

Αποφεύγετε να πατάτε το γκάζι πολύ και προτιμήστε να το πιέζετε με το πόδι σας όσο πιο λίγο γίνεται: όσο πιο βαθιά βυθίζεται το πετάλι τόσο περισσότερο καύσιμο καταναλώνεται, ανεξάρτητα από τις στροφές του κινητήρα.
• Κάντε γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων προς τις υψηλές σχέσεις και καθυστερήστε τις αλλαγές προς τις μικρές σχέσεις μετάδοσης (με άλλα λόγια οδηγείτε όσο είναι δυνατό με τετάρτη ή πέμπτη).
• Αποφύγετε κάθε άσκοπη επιβράδυνση, φρενάρισμα ή αλλαγή ταχύτητας.

Επιλέξτε το σωστό ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για τις διαδρομές σας.

Comments (No Comments)